Wéber Gábor

Külső íven

A pénz, ami a Forma-1-et mozgatja - 2. rész
A pénz, ami a Forma-1-et mozgatja - 2. rész
Az első részből kiderült, mennyi pénzt füstöl el a tíz F1-es csapat egy év alatt, és hogy milyen arányban részesednek a bevételekből. Na, de hogy maradnak életben a privát csapatok? Mit keresnek itt a legnagyobb autógyárak? És a Ferrari?

A tavalyi 2,2 milliárd dollárnál idén biztos többet költenek majd a csapatok a csekélynek tűnő, ámde aerodinamikailag annál jelentősebb 2019-es szabályváltozások miatt. A Forma-1 amúgy is kimagaslóan legmagasabb költségelemét a kutatás-fejlesztés jelenti, ami döntően befolyásolja a…

A pénz, ami a Forma-1-et mozgatja - 1. rész
A pénz, ami a Forma-1-et mozgatja - 1. rész
Tíz csapat, 21 versenyhétvége, a végén csak egy győztes. De mennyibe kerül a Ferrari, a Mercedes, a Red Bull és a többiek számára a Forma-1-ben szerepelni? Egyáltalán kinek éri meg, és miért?

Természetesen féltve őrzött adatokról van szó, azonban számos forrásból összecsipegetve elég jó közelítéssel összeáll a kirakós, ami az F1-es mezőny összköltségét, valamint a csapatokra, vagy akár az autógyártókra bontott költségvetést illeti. Nem vagyok gazdasági újságíró, azonban az autósport…

Wéber Gábor

Rendszertelen időközönként itt írom ki magamból az F1 és más sportágak történéseivel kapcsolatos gondolataimat, elemzéseimet. Készülj fel, nem kétpercesek lesznek.

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása